SAKARYA / HENDEK - Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi

May

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin: “Zorunlu eğitim içerisinde aynı konuyu üç dört defa tekrarlamanın ve çocuklarımızın akademik anlamda zorlanabilecekleri bilgileri çocuklarımızla paylaşmanın bir anlamı yok. Seyreltmede bütün bunları göz önünde bulundurduk. Programlarımızda yaptığımız seyreltmeleri değişik sınıf düzeylerinde defalarca tekrarlanan, çocuklarımızın pedagojik düzeylerine uygun olmayan ve asgari müşterekler üzerinden gerçekleştirerek seyreltme sürecini inşa ettik. Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı, öğrencilerimize dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Çocuklarımızın tedirgin olacakları hiçbir şey yok. Eğitim felsefemiz; öğrencilerimizi bilgiye erişmekten ziyade, onlara beceri kazandırarak bilgiyi analiz edebilecek hâle getirmektir. Önümüzdeki yüzyılı, Türkiye Yüzyılı'na dönüştürmek için çocuklarımızdan hayal kurabilmelerini arzu ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığında attığımız her adımın beraberinde getireceği olumsuz durumları öngörerek hareket etmek durumundayız. Dolayısıyla müfredat çalışmalarımızı  hesaplayarak, düşünerek planladık. "

Mrt

Tübitak 2204 A lise öğrencileri araştırma yarışmasının Marmara bölge finali Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde gerçekleşti. Okulumuz öğrencileri ile proje sergilerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler edindik.

Mrt

12. sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri meslek tanıtımları kapsamında Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları polislik mesleğine dair genel bir sunum yaptılar ve öğrencilerin sorularına cevaplar sundular. Kendilerine bu güzel etkinlikten dolayı şükraanlarımızı sunarız.

Mrt

Deprem haftası dolayısıyla okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır. Daha sonra Hendek Kızılay Müdürlüğünce deprem farkındalık eğitim verilmiştir.

Şbt

2023- 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ OKULUMUZDA YAPILMIŞTIR.. BİLGİ YARIŞMASI, GEZİ, SPOR MÜSABAKALARI, YETENEK PAYLAŞIM UYGULAMALARI, HİTAP ETME VB BİRÇOK FAALİYET İLE ÖĞRENCİLERİMİZ KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRMİŞTİR.

Ara

"HER FİDAN BİR CAN OLSUN" projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerimiz ile okul bahçemize defne fidanları diktik.

Ara

12. sınıf öğrencilerine yönelik yüksek öğretim kurumlarının ziyareti kapsamında Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsüne gezi düzenlendi. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri gezide Millet Kütüphanesi ve Anıtkabir ziyaretleri de gerçekleştirildi.

Mrt

Dıvanu Lügati't-Türk ile ilgili eser.,kelime, atasözü ve o döneme ait yani Karahanlılar ile ilgili tanıtıcı görseller okulumuz öğrencileri tarafından pano çalışması şeklinde hazırlandı

Mrt

Dilimizin zenginleri projesi kapsamında bu ayın temasına uygun olarak atasözleri ve deyimlerin grafikleştirilmesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanmıştır.

Kas

Tubitak bilim söyleşileri kapsamında Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞEK öğrencilerimizle buluştu. Kendilerine bu güzel etkinlikten dolayı şükranlarımızı sunarız.

Kas

Öğretmeler günü dolayısyla hazırlanan etkinliğe sene başında emekliliğe ayrılan Asuman DÜZENLİ ve Yusuf TATARHAN ile il dışına tayinleri gerçekleşen Şafak GELGEÇ ve Olcay Eren BAYOĞLU katılarak bizleri mutlu etmiştir. Bu vesile ile geleceğe ışık saçan tüm öğretmelerimizin gününü tebrik ederiz.

Ara

AB Erasmus projesi kapsamında "Gençleri 21. Yüzyıla Hazırlıyoruz" isimli projemiz  ile bu yılın Ocak ayında İspanya, mart ayında Çek Cumhuriyeti ve haziran ayında Portekiz hareketlilikleri yapılması planlanmaktadır. Süreç içerisinde gerçekleşecek etkinliklere ait görseller ve duyurular paylaşılacaktır.

Ara

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ekm

Yazar Ahmet Ziya TAMER okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik yüksek öğretime geçiş sınavları konulu seminer düzenlemiştir. Kendilerine bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.