SAKARYA / HENDEK - Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi

Ara

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ekm

Yazar Ahmet Ziya TAMER okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik yüksek öğretime geçiş sınavları konulu seminer düzenlemiştir. Kendilerine bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları dolayısıyla Hendek İlçe Milli Eğitiim Müdürlüğünün düzenlediği Bilim Şenliğine Orhangazi Anadolu Lisesi olarak3 proje ile katılım gösterdik. İshak Bulut ve öğrencileri ilkokul öğrencilerine yönelik suluboya atölyesi, İbrahim ANDIRIRBU, Hasan Esat VURAL ve öğrencileri ise 3d tasarım atölyesi ve 3dRobolab (Mblock) atölyeleri ile etkinliği tamamladı. Etkinlite görev alan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları dolayısıyla Orhangazi Anadolu Lisesi tarafından müzik ve şiiir dinletisi yapıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkiinliğe ilçe protokolü ile birlikte öğrenci ve veliler de katılım gösterdi. Okunan şiiirler ve icra edilen türküler eşliğinde salonda bulunan misafirler, keyifli vakit geçirdi. Programa emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi Kütüphane Kulübününün ve edebiyat öğretmenlerimizin öncülüğünde, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı'na katılım sağlandı. Fuar kapsamında Erhan AFYONCU, İbrahim TENEKECİ, Ahmet ÜMİT gibi birbirinden kıymetli yazarlarımızla hoş söyleşiler yapıldı.

Ekm

İlk kez mezun verdiğimiz, 2023 mezun öğrencilerimiz; Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla okulumuzu gurulandırdılar..